Şase sirieni ascunşi sub podeaua unei autoutilitare, depistaţi la P.T.F. Calafat


Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Calafat au depistat şase cetățeni sirieni, ascunşi într-o autoutilitară ce transporta vată minerală, care intenţionau să între ilegal în Romania, cu scopul de a ajunge în Germania.


În data de 05.12.2017, ora 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul bulgar Milanov A., în vârstă de 34 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Fiat, înmatriculată în Bulgaria. Aceasta transporta 12 role de vată minerală din Bulgaria în Germania.

Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunțit  asupra mijlocului de transport.


Cu această ocazie, au fost observate modificări ale platformei autoutilitarei, fiind creat astfel un loc special amenajat sub podea. În  urma verificării acestuia, au fost descoperite ascunse şase persoane de origine afro-asiatică.

În cadrul cercetărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, 3 bărbaţi și 2 femei cu vârste cuprinse între 23 şi 61 de ani și un minor în vârstă de 10 ani.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar, cetățeanul bulgar, mijlocul de transport şi cei şase migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.