Fostul primar al municipului Calafat Mircea Guță, condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu


Fostul primar al oraşului Calafat Mircea Guță a fost condamnat, marți, de magistrații Tribunalului Dolj la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

Completul de judecată al Tribunalului Dolj a considerat că fostul edil al oraşului Calafat se face vinovat de luare de mită şi abuz în serviciu, acesta primind o maşină de lux, fiind condamnat la cinci ani şi patru luni închisoare cu executare. Tot în acest dosar a mai condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi afaceristul Constantin Coman, acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis în judecată în iulie 2014 pe Mircea Guță, după ce edilul ar fi dispus achiziționarea mai multor bunuri și materiale din bugetul primăriei, prin achiziție directă, de la firmele administrate de omul de afaceri Constantin Coman. 

„La finele anului 2008, inculpatul Guță Mircea Marinel a pretins și primit de la inculpatul Coman Constantin un autoturism Chrysler, pentru a-și exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei municipiului Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislației privind achizițiile publice, a unor relații comerciale între instituția publică și societățile comerciale administrate de inculpatul Coman Constantin”, se menționa în rechizitoriul procurorilor.

Astfel, bugetului local al municipiului Calafat a fost prejudiciat cu suma de 403.041 euro.


sursa:lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.