Îmbrăcăminte susceptibilă a fi contrafăcută descoperită la vama Calafat


Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit într-un autoturism 175 articole vestimentare, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară. Oamenii legii au confiscat marfa şi au întocmit în cauză dosar de cercetare penală.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Doljm, joi, 22 septembrie a.c., ora 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Neli C., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Dolj, la volanul unui autoturism înmatriculat în România. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia mai multe pungi din plastic ce conţineau 175 articole  vestimentare (costume sport şi lenjerie intimă), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Şoferul autoturismului a declarat că nu deţine documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru bunurile descoperite cu ocazia controlului de frontieră.

„Produsele a căror valoare este de 2.530 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998”, a precizat comisar şef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.