Ce venituri a adus până acum podul de la Vidin-Calafat


Podul peste Dunare de la VIDIN-CALAFAT a produs pana acum venituri de 43 milioane euro. Ministrul bulgar al Transporturilor, citat de NOVINITE,  a precizat ca aceste venituri provin din taxa de trecere a podului intrat in exploatare in iulie 2013. Incasarile sunt impartite proportional intre Romania si BULGARIA, PROPORTIONAL CU INVESTITIILE FACUTE( 287 milioane euro-Bulgaria,83,5 milioane euro-România).

Podul a fost traversat de 1,8 milioane vehicule din iulie 2013 pana in mai 2016, 90 la suta din venituri fiind percepute ca taxe de la camioane. 

Ministrul bulgar a precizat ca taxele de trecere nu vor fi anulate sau diminuate,ele asigurand rambursarea creditelor bancare.Sursa citata apreciaza ca la nivelul actual de taxare si  volum de trafic, investitia va fi amortizata  în anul 2031.


Taxele sunt de 6 euro pentru vehicule de pana la 3,5 tone,de 25 euro la autobuze și de la 12 la 37 euro pentru camioane de mare tonaj.

Sursa:jurnalul.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.