EMIL POPA, PREŞEDINTELE PSD CALAFAT: MAREA MAJORITATE A CONSILIERILOR LOCALI DIN CALAFAT AU INTERESE STRICT PERSONALE

Emil Popa-Preşedinte PSD Calafat

Interviu cu domnul Emil Popa, presedintele PSD Calafat:

- Domnule Emil Popa, ce evenimente au avut loc in ultimul timp in PSD?

Emil Popa: Dupa cum stiti a avut loc Congresul PSD la care am participat si la care a fost aleasa noua conducere de la nivel national, in frunte cu Presedintele Victor Ponta. Pe plan judetean a avut loc Conferinta Judeteana a PSD Dolj unde a fost ales cu unanimitate de voturi, domnul Claudiu Manda, ca Presedinte al organizatiei judetene. PSD Calafat a obtinut doua functii in forul superior al organizatiei judetene, eu am fost ales membru in Comitetul Executiv, iar Presedintele organizatiei de tineret a PSD Calafat, Cosmin Catrina, a fost ales in Consiliul Judetean al PSD Dolj.

- Ce va doriti de la noua conducere judeteana a PSD?

E.P: Imi doresc in primul rand mai multa implicare la nivelul orasului Calafat si cred ca asta o sa se intample, avand in vedere legatura domnului Claudiu Manda cu orasul, stiind faptul ca sotia lui este din Calafat.

- Care mai este situatia Organizatiei PSD Calafat?

EP: Suntem in plin proces de reformare a organizatiei locale a PSD si totodata pregatim partidul pentru alegeri, astfel incat la sfarsitul mandatului meu din 2015, sa stim cu cine vom merge la alegerile locale din 2016

- Ce s-a intamplat in randul consilierilor locali ai PSD Calafat?

EP: Am spus de cand am preluat conducerea partidului ca interesul personal al consilierilor locali nu substituie interesul general al membrilor de partid pe care ii reprezinta in Consiliul Municipal si respectiv interesul celor care au ales listele PSD Calafat la alegerile locale din vara anului 2012. Al doilea criteriu este cel democratic, care este prevazut si in statutul partidului, adica minoritatea se supune majoritatii. Al treilea criteriu este disciplina de partid. Bineinteles ca cel care incalca aceste principii v-a trebui sa plece din Consiliul Local si chiar din partid, daca nu intelege acest lucru. Spre deosebire de alte partide, noi PSD-ul, transam aceste lucruri astfel incat consilierii sa reprezinte cetatenii in Consiliul Local.
 Analizati consilerii din Consiliul Local si ve-ti ajunge la concluzia ca marea majoritate a lor au interese strict personale de aservire a patrimoniului public si al facilitatilor pentru interes personal.

- Ce probleme deosebite va framanta privind comunitatea locala?

EP: Voi exemplifica un lucru aparent minor, dar cu o amploare subterana mare, am spus in Conferinta Municipala ca atat timp cat "Motorul Economic" nu functioneaza, o sansa de a castigat un venit financiar, fie el si mic, este ca administratia locala sa faca anumite lucrari de reparatii, intretinere, modernizare, investitii in regie proprie. Apoi, o problema foarte grava, care pe mine ma doare foarte mult este ca sunt in foarte multi tineri in Calafat, cu studii superioare, sau fara, care nu au unde sa munceasca si traiesc din pensia parintilor si a bunicilor.
 Este o marsavie si o sfidare ingrozitoare cand vezi anumiti pensionari, fosti profesori, directori de scoli, cu pensii decente, care sunt platiti cu bani multi pe zi de catre primarie pentru a supraveghea cu mainile in san o echipa de 3-4 persoane care dau cu var pe borduri.

Criteriul politic si al fricii, santajul, care este instaurat in localitatea noastra, duce la concluzia ca administratia noastra nu este aservita interesului general, administratia locala, din pacate, este aservita unui grup care imbraca si alte forme.

Sursa:www.calafatul.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.