BACALAUREAT 2013. Află ce poţi lua cu tine în sala de examen şi ce păţeşti dacă eşti prins copiind. VEZI CALENDARUL EXAMENULUI


Elevii de clasa a XII-a se pregătesc pentru susţinerea examenului de Bacalaureat. În mai puţin de o săptămână încep înscrierile, iar pe 10 iunie va avea loc prima probă. Candidaţii trebuie să ştie că nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi telefoane mobile.

În perioada 27-31 mai se desfăşoară înscrierea candidaţilor la prima sesiune a BACALAUREATULUI 2013, urmând ca prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), să se dea pe 10 iunie.

În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise de la Bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 2 iulie - la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d).

Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.


În timpul BAC-ului, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile.

Premierul i-a cerut ministrului Educatiei sa se asigure ca absolventii de liceu vor fi atent supravegheati, in asa fel incat sa nu poata copia.

“Vreau sa va rog sa va organizati bine, sa comunicati foarte bine, sa fiti foarte receptivi la orice probleme apar. Si, sincer sa fiu, sper ca o sa avem rezultate mai bune la Bacalaureat. E foarte important, o spun inca o data, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie sa fie la sange! Deci, un elev bine pregatit ia o nota mare, unul mai putin pregatit o nota mica, dar unul care fura trebuie sa dispara din examen. Aici nu cred ca exista niciun fel de rabat si niciun fel de diferenta de ceea ce se cere. Poti sa fii mai putin bine pregatit, dar nu poti sa fii hot! Daca esti hot, trebuie sa pleci din Bacalaureat!”, a cerut Victor Ponta.

Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen şi va fi supravegheată de o persoană dintre asistenţi, desemnată de comisia de examen.

După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor afişate pe uşi.

Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30.

Preşedintele comisiei din centrul de examen desemnează o comisie de control, formată din minimum două cadre didactice (dintre asistenţi sau membrii comisiei) şi personalul de pază de la intrarea în centrul de examen.

La accesul candidaţilor în centrul de examen se procedează astfel:

- un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate, şi verifică dacă fotografiile corespund;
- candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen;
- candidaţii sunt atenţionaţi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen şi să nu staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute;
- candidaţii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora.

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.